Съвсем предпразнично, страхотната био козметика Pure Beginnings дойде от Южна Африка и вече е по рафтовете ни.

За едно чисто начало, по-близко до природата и далеч от неподходящата за деца и натоварваща химия.

Pure Beginnings вярва, че кожата на бебето може да остане толкова чиста, колкото в деня на раждането, като осигурява ефективни и натурални, био продукти, които нежно се грижат за кожата, без да вредят на околната средата и на които можеш да се довериш още от самото начало.

Био козметиката за бебета и деца Pure Beginnings е сертифицирана от Ecocert Greenlife, съобразно стандартите на Ecocert.

Тя не съдържа никакви животински съставки и не е тествана върху животни. В състава и няма никакви съставки, които са забранени от ECOCERT като например съставки, извлечени от петролни продукти или минерално масло (propylene glycol/PPG/PEG, petrolatum, mineral oil), Парабени (Methyl, Propyl/Ethyl/Butyl), Сулфати (SLS/SLES), DEA (Diethanolamine)/TEA (Triethanolamine), Фталати, прикрити под Парфюми и Аромати, Флуорид, синтетични оцветители и аромати, химически дезинфектанти, като Triclosan.

За сметка на това за направата и са използвани само био съставки, които са одобрени от ECOCERT. Те са ултра нежни и не изсушават кожата на бебето. Всички вложени продукти са етично извлечени с цел поддържане на биологичното разнообразие в Африка, от където идва. С нея се поддържа наличието на полезни бактерии на повърхността на кожата на детето чрез нормалното и Ph, като това на кожата (4.5-5.5), използването на нежни субстанции, обогатяването на козметиката с пребиотици за подхранване само на тези полезни бактерии.

Всички продукти Pure Beginnings са бързо био-разградими и не вредят на водата и околната среда.

Богати на приятно ухаещи етерични масла, козметиката на Pure Beginnings допринася за спокойствието у дома.

Повече за нея, ето тук https://www.melmo.bg/pure-beginnings